Het is in het leven belangrijk om goede afspraken te maken, dat geldt niet alleen voor zakelijke professionals, maar ook voor particulieren. Met duidelijke afspraken weet je waar je aan toe bent en waar je je aan moet houden. Toch is het niet altijd zo dat het voor alle partijen helder ijs wat er afgesproken wordt. Niet zelden worden regels of voorwaarden ook zo vaag geformuleerd dat je niet altijd weet wat je ondertekent wanneer zij bijvoorbeeld in een contract worden opgenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een huurcontract dat je moet tekenen, maar waarvan je vermoedt dat er een addertje onder het gras zit. Wat moet je in zo’n geval doen? Wij laten het je zien in dit artikel. Wij hebben namelijk de perfecte oplossing weten te vinden. 

 

Schakel een jurist in

Een contract wordt opgesteld om te zorgen dat twee verschillende partijen het met elkaar eens worden over hoe zij met elkaar zaken gaan doen. Zo krijg je wanneer je een huis gaat huren, altijd een huurcontract dat je moet tekenen. Regelmatig moet je hierin dingen toezeggen die niet wettelijk toegestaan zijn. Vandaar dat het altijd goed is om rechtshulp in te schakelen wanneer je zo’n belangrijk document moet ondertekenen. Je hebt namelijk rechten waar je je op kunt beroepen waardoor je niet zomaar akkoord hoeft te gaan met een contract. Weet jij echter niet precies wat jouw rechten (en plichten) zijn, dan kan het goed zijn om een jurist in te schakelen die even met jou meekijkt. Op die manier worden addertjes eenvoudig onder het gras vandaan gehaald waardoor je geen dingen tekent waar je later spijt van krijgt. 

 

Waar vind je een jurist? 

Omdat niet iedereen regelmatig met een jurist zaken doet, kunnen wij ons voorstellen dat je denkt: waar vind ik een jurist, en hoe betaal ik die? Ons advies is om even naar de site van Univé te gaan. Hier kun je namelijk terecht voor rechtshulp on demand. Je kunt naar de site van deze verzekeringsmaatschappij gaan waar je een aantal vragen vindt. Wanneer je deze vragen zo goed mogelijk beantwoord, krijg je te zien welke jurist je nodig hebt en voor welk tarief je deze specialist kunt inschakelen. Ga je akkoord met de offerte die jij krijgt, dan kun je binnen een heel korte termijn contact opnemen met deze jurist. Deze zal kritisch naar jouw contract kijken en jou laten zien waar de addertjes zitten. Zo teken je nooit iets wat je eigenlijk niet zou willen ondertekenen en dat zonder dat je veel geld voor een jurist hoeft te betalen. 

 

Ook voor ondernemers

Het kan zijn dat je ook op professioneel vlak de hulp van een jurist wilt inschakelen. Ook dan staat Univé voor je klaar. De procedure werkt exact hetzelfde: ga even naar de site, vul de vragenlijst in, ga akkoord met de offerte en je kunt gelijk contact opnemen met een deskundige. Dit kan je een hoop ellende besparen.