Voor veel mensen is het zelfstandig ondernemerschap het leukste wat er is: je kunt de opdrachten aannemen die jij leuk vindt, je kunt je tijden zelf indelen en je kunt tarieven hanteren die jij wilt. Ondernemen komt echter ook met risico’s en een daarvan is dat je zonder inkomsten komt te zitten wanneer je ziek wordt. Wat dan? Om grote problemen te voorkomen, kun je een verzekering afsluiten. Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Om alle opties helder te krijgen, zullen wij in dit artikel nader ingaan op wat je kunt doen om te zorgen dat wanneer je ziek bent, je inkomsten niet geheel opdrogen.

 

Een broodfonds

Werk je voor een baas, dan krijg je doorgaans doorbetaald wanneer je ziek bent. Als zzp-er vallen je inkomsten gelijk weg wanneer je niet werkt en dat hou je misschien wel even vol, maar meestal niet langdurig. Een interessante optie is dan het broodfonds zzp. Dit fonds is speciaal bedoeld voor kleine zelfstandigen. Het is een groep mensen die meestal bestaat uit twintig a dertig mensen die iedere maand geld inleggen op een speciale rekening. Wordt een groepslid ziek, dan krijgt deze vanuit de groep maandelijks geld overgemaakt. Daardoor dragen alle leden van het broodfonds de risico’s. Doorgaans kun je tot maximaal 2500 euro per maand aan uitkeringen krijgen wanneer je ziek bent. Voor veel zzp-ers is dit een interessante optie, maar er kleven ook nadelen aan. Zo is je inleg niet aftrekbaar en ook moet je vertrouwen op de eerlijkheid van je medebroodfondsgenoten. Wil jij liever wat meer zekerheden en juist wat minder risico’s, dan kun je ook kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

 

De arbeidsongeschiktheidsverzekering

Heb je niet veel fiducie in het broodfonds, dan kun je ook een arbeidsongeschiktheids verzekering afsluiten. Deze verzekering zorgt er eveneens voor dat je geld krijgt wanneer je door ziekte thuis komt te zitten. Het verschil is echter dat je niet met een kleine groep mensen werkt. Ook kun je de kosten van je arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekken van je belasting. Dat kan veel voordelen opleveren. Ook belangrijk om te weten is dat het kabinet plannen heeft om deze verzekering verplicht te maken voor ondernemers. Er zijn momenteel namelijk nog te veel mensen die geen goede verzekering hebben waardoor zij in grote financiële problemen komen op het moment dat hun gezondheid hen ook al in de steek heeft gelaten.

 

Sluit je verzekering vandaag nog af

Wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afsluiten, kun je eens een kijkje gaan nemen op de site van Univé. Hier kun je nalezen wat je allemaal kunt verzekeren en tot welk bedrag. Hoe meer je wilt ontvangen per maand, hoe meer premie je betaalt. Ons advies is om je goed te laten verzekeren omdat je tijdens het herstellen van je ziekte al je aandacht hierop wilt richten. Als je dan ook nog met geldzorgen moet dealen, maak je het jezelf onnodig moeilijk. Kijk daarom vandaag nog even welke verzekering voor jou interessant is en sluit deze zo snel mogelijk af.