Anno 2022 komen verkeers- en arbeidsongevallen in grote getalen voor. Een bijzonder nare situatie voor zowel het slachtoffer, als de verantwoordelijke en de eventuele werkgever. Maar wat nou als het gebeurt, welke stappen of proces moet je dan volgen? In de blog van vandaag vertellen wij jou waar de meeste ongevallen gebeuren en waarom jij een letselschade advocaat in armen zou moeten nemen.

Heeft het oosten veel verkeersongevallen?

Op basis van cijfers van het CBS staat het oosten er niet bijzonder goed voor. In 2020 kende Gelderland verkeersdoden aantal van 85 dit t.o.v. Overijssel met een aantal van 47. Als we wat specifieker in de cijfers duiken kent Almelo een aantal van ruim 500 verkeersongevallen in 2020. Dat is bijna net zoveel als Hengelo. Enschede is koploper met ruim 1100 verkeersongevallen in 2020. Als je het ons vraagt is dat best zorgwekkend. Het ene ongeluk is zwaarder als de ander, maar toch blijft het bijzonder vervelend. Gelukkig hebben wij een oplossing. Het is geen oplossing dat het aantal verkeersongevallen reduceert, maar het is een oplossing voor als een ongeluk met letselschade voorkomt. Met een Letselschade advocaat Almelo sta jij er niet alleen voor als er een ongeluk met letselschade zich heeft voorgedaan. Maak gebruik van de expertise en ervaring!

Hoe zit het qua arbeidsongevallen?

In 2019 waren er landelijke ruim 93 duizend arbeidsongevallen gemeten, de verwachting is dat dit wat hoger zal zijn, omdat niet elk ongeval geregistreerd wordt. De top 3 oorzaken zijn: psychische overbelasting, uitglijden en of struikelen en andere oorzaak. We gaan hier wel van arbeidsongevallen met 4 of meer dagen verzuim uit.

Het vervelende aan arbeidsongevallen is dat meestal de werkgever verantwoordelijk (aansprakelijk) is. Dat is vaak het zure aan dit soort ongevallen. Toch is het inschakelijken van een letselschadeadvocaat een aanrader, want hij of zij kan jou helpen bij het proces om een vergoeding te verkrijgen.

Wat gebeurt er als er vervolgens een letselschadeadvocaat ingeschakeld wordt?

Het moge duidelijk zijn dat zowel verkeers- als arbeidsongevallen regelmatig voorkomen. Ook is het een feit dat het oosten er niet al te best voorstaat als het gaat om positieve cijfers. Met verkeersongelukken en verkeersdoden staat het oosten helaas redelijk in de cijferlijsten. Ook arbeidsongelukken komen in grote hoeveelheden voor. Nu gaan we een stap verder. Wat nou als er inderdaad letselschade is ontstaan, dan schakel je een letselschade advocaat in. Waarom? Ondanks dat het een nare situatie is, wil je alsnog zo goed mogelijk uit de situatie komen. De werkzaamheden van een letselschade advocaat bestaan o.a. uit:

  • Vaststellen of je recht hebt op schadevergoeding als het letsel is ontstaan door toedoen van iemand anders:
  • Communicatie met de verzekeraar van de tegenpartij:
  • Uw schadevergoeding berekenen, claimen en afdwingen bij de tegenpartij:
  • Hoogte smartengeld berekenen voor het opgelopen letsel.

Een letselschade advocaat helpt dus o.a. bij de bovenstaande punten. Zoals we aangaven probeert een letselschade advocaat jou als slachtoffer zo goed mogelijk uit de situatie te halen, die al zo vervelend is. In de regio Twente, Overijssel en Gelderland en ga zo maar door heeft Deletselschadehelpdesk.nl ontzettend veel ervaring en expertise!